sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Deze ontvangt u van ons bij het afsluiten van een (proef)abonnement.

Nog geen inlog? meld u gratis aan


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een (proef)abonnement?.
Neem dan contact op met BIM Media Klantenservice:

sluiten

Welkom bij Kennisbank ATEX

Om de uitgebreide informatie op de kennisbank te kunnen lezen heeft u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u bij het afsluiten van een abonnement.

Waarom de ATEX kennisbank

  • Kennis van experts altijd beschikbaar
  • Antwoorden, oplossingen en tools
  • Toevoegen van eigen notities mogelijk
  • Praktijkcases, veelvuldig aangevuld
  • Handige formules en interactieve berekeningen
Neem nu een abonnement >

Abonnement vanaf € 255,- per jaar, ieder moment opzegbaar. Meer over een abonnement op ATEX

“ De ATEX boeken hielpen me al goed op weg, maar met de Kennisbank ATEX zijn antwoorden, oplossingen en tools altijd en overal beschikbaar ”
 

H. Vlottes, directeur Vlottes Electromechaniek
Installatie Service Bureau

Inloggen voor abonnees


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een abonnement?
Neem dan contact op met Vakmedianet Klantenservice: ​088 58 40 888

Of stuur een e-mail naar: klantenservice@vakmedianet.nl

Ing. G.A. (Gerdian) Jansen is senior HSE-consultant bij HSE-advies B.V. - Health Safety Environment advies b.v. Hier is hij intensief betrokken bij onderzoeken naar explosieveiligheid en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden, zoals het opstellen van explosieveiligheidsdocumenten voor uiteenlopende bedrijven en het geven van interne trainingen.
Hij mag zich specialist noemen op het gebied van de ATEX 137 en is tevens goed thuis op andere gebieden van veiligheid, zoals de veiligheid omtrent machines.   
 

Na de studie Elektrotechniek aan de Hogeschool Arnhem is hij in 1986 bij Nagtglas Versteeg Inspecties (later overgegaan in Bureau Veritas) als elektrotechnisch inspecteur begonnen. De opleiding Hogere Veiligheidskunde combineerde hij met zijn werk en vanaf 2002 is hij als gecertificeerd hoger veiligheidskundige werkzaam.
 

Naast zijn reguliere werkzaamheden is Jansen actief betrokken bij het normalisatiewerk op nationaal niveau als lid van de normcommissie NEC 31 ‘Elektrisch materieel in verband met ontploffingsgevaar’. Hij is projecttrekker van taakgroep 10 ‘Gevarenzone-indeling’ en taakgroep 17 ‘Inspectie en onderhoud van elektrisch installaties’, en hij is projecttrekker van de werkgroep NPR 7910-1. Ook is hij lid van de werkgroep herziening NPR 7910-1 en NPR 7910-2 versie 2008 en 2010.
Daarnaast is hij als projecttrekker van de werkgroep NPR 7910-1, observer van normcommissie 341 093 ‘Ontplofbare atmosferen’.
 

Jansen is tevens actief lid van  de commissie IECEx 05 NL ‘Explosieve atmosferen – Vakbekwaamheidseisen aan personeel’ en mede auteur van  AI-34 ‘Veilig werken in een explosieve atmosfeer’, 3e editie 2013.

 

Bovendien is hij docent bij de opleiding Hogere Veiligheidskunde van Apply voor het onderwerp ATEX , elektrische veiligheid en het ongevallenonderzoek en bij de opleiding Procesveiligheid van het Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde voor het onderwerp elektrische veiligheid.